Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 december 2017

Gelijke monniken, gelijke kappen

In de voormalige gemeentes Schijndel en Sint-Oedenrode werden kerken en religieuze gebouwen vrijgesteld van het betalen van rioolheffing. In de voormalige gemeente Veghel was dit niet zo. D66 diende een amendement in samen met SP, PvdA en VVD waarin zij verzochten om dit onderscheid in gemeente Meierijstad af te schaffen. Gelijke monniken, gelijke kappen. Zo’n onderscheid is niet meer van deze tijd volgens fractievoorzitter Marrik van Rozendaal. “Het wordt tijd om de regelgeving te moderniseren”. De volledige raad stond achter dit amendement en daarmee gaan religieuze gebouwen vanaf 2018 dus ook rioolheffing betalen. D66 is blij met deze kleine overwinning, hoewel de uitkomst ook erg logisch is.