Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 juli 2017

Onderzoek naar gezamenlijke toekomst voor WSD en IBN

In de aangenomen motie van D66 staat dat er gekeken moet worden naar de toekomstplannen van WSD en IBN. Het is volgens de partij niet logisch dat er twee aparte gemeentelijke bedrijven blijven voor één en dezelfde taak: het verbinden van werkgevers en mensen die ondersteuning nodig hebben om werk te vinden en te houden. Het college informeert de raad voor 01-01-2020 over de onderzochte mogelijkheden voor eventuele samenwerkingen tussen de twee partijen. Het heeft namelijk nogal wat financiële gevolgen. D66 wil dat alle inwoners van Meierijstad gebruik kunnen maken van dezelfde diensten om aan werk te komen en dat de gemeente zelf kan bepalen op wat voor manier dat uitgevoerd wordt. WSD en IBN zijn belangrijke bedrijven met een groot netwerk. De gemeente moet er voor zorgen dat dat overeind blijft.