Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 juni 2017

D66 neemt geen deel aan debat en besluitvorming transformatie jeugdzorg

De transformatie van de jeugdzorg staat 22 juni op de agenda tijdens de raadsvergadering van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Marrik van Rozendaal laat weten dat D66 geen deel zal nemen aan de beraadslaging en besluitvorming over dit onderwerp. Van Rozendaal werkt zelf als directeur/bestuurder bij een regionale onderwijsinstelling, onder andere in de jeugdhulpverlening. Hij vindt zich hierdoor te nauw verbonden met dit onderwerp om een onafhankelijk besluit te kunnen nemen. “In dit soort situaties kun je niet kritisch genoeg zijn op je eigen positie”, aldus van Rozendaal. Hij vervolgt: “Zowel de politiek in Meierijstad als mijn werkgever zijn niet gebaat bij enige suggestie van belangenverstrengeling”.